top of page

Nya boken om UDDEVALLAVARVET


Det var riktigt högtidligt att hålla de senaste två böckerna om Uddevallavarvet i sin hand. Ett stort forskningsarbete är i hamn och därmed hela historiken om hur Uddevallavarvet växte upp, hur den styrdes och kunde hänga med i 40 år med att bygga utmärkta fartyg från 485 DWT rysstrålare till 499000 tonare T/T Nanny. Men vad hjälpte det att man kunde bygga fartyg i Uddevalla. Svenska Varv som äde te flesta varven i landet från mitten av 1960 talet lade ner dessa efter hand och den sista arbetaren lämnade Uddevallavarvets området i slutet av år 1986.

Föreningens utredning om varvet är på ca 500 sidor och är tryckt och inbunden med mjuka pärmar. Utredningen är uppdelat i två iböcker.

Willy Sanftleben – vervets första verkmästare – rekryterad av Gustaf Thordèn personligen skall lossa slädlåset vid en av de första sjösättningar på Uddevallavaret.

Den som är intresserad kan köpa den på Lotcen samt givetvis genom föreningens styrelse. Ett mycket värdefullt dokument har sett dagens ljus, om ett varvet som var bland de främsta i världen i början på 1960 talet.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page