top of page

PROJEKTGRUPPER


Under veckorna 35-36 har fyra av fem cirklar startat upp. Uddevalla förr gruppen träffar sista onsdagen varje månad, startade upp 31 augusti med två nya deltagare. Dessa var Inger Albinsson som var med när cirkeln drog igång år 2001. Hon var med tre-fyra år men på grund av tidsbrist tog hon ”time out”. Nu är hon pensionär och har mer tid över. Den andra nya är Bengt Johansson som brinner av intresse om hur Uddevalla såg ut förr i tiden. Bengt hade med en uppgift till oss gamlingar och det var ”hur många kiosker har det funnits i Uddevalla genom åren” Det gällde fristående kiosker. Jag tror att resultatet blev 24 eller 25 st. Bengt körde taxi i Uddevalla i över tjugo år så han kan alla gator i staden. Mycket bra för gruppen.

Denna annons fanns i en adresskalender från 1920 talet. Bensinpumpen stod utanför stadshotellet på Kungsgatan.

T/T Nanny avvgick från Uddevallavarvet under november månad. 364 m lång och 79 m på bredden. Lastförmågan var 499.000 DWET.

Varvsgruppen – Industrigruppen – Strejkgruppen startade upp verksamheten onsdagen 5 september i föreningens lokal på Lotcen. Denna dag var det full verksamhet från morgon till kvällen. Varvsgruppen mellan kl. 09-12. Industrigruppen 14-17 och strejkgruppen 17.30-20.

Även Varvsgruppen fick en ny deltagare. Det är Lennart Roos som skall hjälpa till i grup- pen Lennart har jobbat i el -branschen hela sin produktiva period, därav många år på Andersson & Callenberg.

Industrigruppen. Det ryktas om att gruppen har börjat sondera möjlighet att göra en ny bok, efter böckerna om Andersson & Callenberg och den nya varvsboken som kom ut i somras.


Strejkgruppen är i slutskedet med att sammanställa resultatet av sin efterforskning om storstrejken på Uddevallavarvet.

Webbgruppen skall köra igång tisdagen 20 september, och som tidigare med fyra delta- gare. Där träffas man en gång i månaden. Huvudsaklig sysselsättning är att vidareutvec- kla föreningens hemsida.

VI har fått mycket beröm får ”vår hemsida”. Om man fördjupar sig lite mer med att kolla på sidan upptäcker man massor om Uddevallas industrier.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page