top of page

Start av nytt bok projekt

En ny bok- projekt har startads upp i föreningen, den har arbetsnamnet KSS projekt. Den skall beskriva tre av Uddevallas stora industrier, förutom varvet som redan har beskrivits i ett tiotal böcker (hittills).

Dessa tre som är på gång att ”djup- granskas”är Kampenhofs Bomullsspinneri och väferi, Uddevalla Tändsticksfabrik samt Schwartzman & Nordström Konfektionsfabrik.

Otroligt mycket arbete har bokgruppen framför sig med många besök på olika arkiv ”i när och fjärran” framför sig.

Bokgruppen består av nio medlemmar och har haft ett flertal planeringsträffar hittills. Bifogar en bild på delar av bokgruppen från 28 januari taget i föreningens hyrda lokal på Kungsgatan 30

Som flera vet, är Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen uppsagda från sina lokaler på 3:e våningen och är erbjudna gårdshuset (Gula huset). Det är som man skulle flytta från ett stort rum till en ”garderob” med föreningens ca 95 tusen bilder samt vår it utrustning.

Frågan är? kan vi vara kvar på Uddevallas gamla nusets lokaler även i framtiden..

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page