top of page

STORMEN JUHANNE


Fredagen 10 augusti år 2018 drabbades Bohusläns kust samt även Uddevalla till en viss del av stormens verkan. Enligt meteorologer skall oväder kallas för storm om man under 10 minuter kan mäta av vindstyrkan och den skall då visa ca 25 sekundmeter hela tiden. Är det inte så, kallas blåsten för stormbyar.

Hemma på Boxhultsvägen var nog stormbyarna på mer an 25 m. Vi har några stora träd intill vår tomt eller man kanske kan säga att det är några gränsfall.

En av dessa som står delvis på berget höll på att ramla. I sista stund fick vi förtöjt trädet med en bult i berget samt en kraftig kättingtalja mellan trädet och öglebulten.. I all hast fick vi borra ett 16 mm hål i berget med slagborrmaskin för bulten medan trädet hade en provisorisk förtöjning.

Snarast möjligt skall trädet sågas i bitar (uppifrån). den går inte att fälla, finns ingen plats. Tack var vårt snabba ingripande räddade vi grannens nya garagebyggnad.

Jag hann också göra en sväng ut till Svenskholmarna och där kunde man nästan ”lägga sig mot vinden”, där var det riktig storm och sjön var grov. Skall man våga tro att sommar hettan var mor till Juhanne?

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page