top of page

UDDEVALLATALLRIK 1979-1984


Uddevallatallrik är en vacker serie samlartallrikar med motiv från det gamla Uddevalla. Motiven har tecknats av den kända Uddevallakonstnären Caie W. Huss. Tallriken till- verkades i benporslin av Gustavbergs fabriker. Upplagan var begränsad till 1000 exemplar.

1979 var motivet från Uddevallavarvet. 1980 fanns Varmbadhuset som motiv. 1971 fanns Klocktornet till Uddevalla kyrka som motiv. 1982 var motivet Uddevalla museum Kungsgatan 30. 1983 var motivet Walkesborg???. Och 1984 var tallriksmotivet Kungs- torget med Hasselbackshuset i förgrunden. Samtliga tallrikar har förklarande text på undersidan.

På Lotcens Cafeteria finns dessa tallrikar uppsatta och är just nu utbjudna till försäljning av konkursförvaltaren. Se auktionslista på www.ps.se fram till 7 juni.

Vi visar motivet på tallrik nummer 4 som Caie W Huss har tecknat ner. Där ser man bl.a. en av de fina lycktstolparna som finns på innergården.

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Commenti


bottom of page