top of page

Vambola funderar

Vår förening har i dagens läge 112 medlemmar, men i mitt tycke borde vi vara minst 250-300.

För ett tag sedan besökte Sture Karlsson samt jag Varvsforum som hölls i Trollhättan och Lödöse. Det var Varvs- och Sjöfartshistoriska föreningen i Göta Älvdalen som var värdar.

Föreningen där har lite över 400 medlemmar, och disponerar ett rum på Lödöse museum, samt tre rum i en av kommunen ägd fastighet mitt i samhället – helt hyresfritt.

Åter till vår medlemsstatistik: Av föreningens 112 medlemmar har 22 st jobbat på Filare-avdelningen, Uddevallavarvet. Att vi är 22 kan man tacka Kjell Johansson, och delvis även ”den som funderar”, för.

Vi har alltså påverkat våra forna arbetskamrater att gå med i föreningen.

De senaste åren har vi haft ”Filareträff” på Lotcen där man berättat minnen (som vissa givetvis har hört ett flertal gånger). Vi har också visat bilder från varvet, bl.a. filarebilder. Vi har även fikat och har haft mycket trevligt. Alltså det går givetvis att värva flera medlemmar till föreningen. På varvet fanns det ett tjugotal olika yrkesgrupper, varav Filaregruppen var en.

Det fanns även en hel del tjänstemän som fick sin lön från ”staten”.

Var är ni nu? Kom med i föreningen så är vi snart 300.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comentários


bottom of page