top of page

VARVSGRUPPEN


Varvsgruppen har återupptagit sin verksamhet med träffar varje måndag förmiddag. Man träffas kl. 09 och håller på under tre timmar. Mycket ev tiden går åt till att snacka, men även detta är viktigt för många av oss.

Under vintern har vi begåvats med två nya deltagare och dessa är Lennart Roos med ett förflutet yrkesliv hos elfirman Andersson & Callenberg. A/C gjordeelinstallationer på samtliga varvets fartyg mellan åren 1953 till 1986.

Man var även ute på andra svenska varv och gjorde liknande jobb. I vår bok om A/C finns mycket att läsa om nämnda firma som utöver marina arbeten hade en stor verksamhet också med landinstallationer.

Den andra nya i gruppen är Bo Ljungkvist som har ett långt förflutet med jobb inom studieförbund bl.a. på ABF, där han jobbade under många år. Bosse är en ”Hejare” på att göra digitala bildspel och detta kommer väl till pass när det gällen föreningens bildprogram.

Gruppen under bockkranen består av från vänster stående: Sture Karlsson, Lars Forsberg, Lennart Aronsson, Kurt Blomgren, Lennart Roos samt Bo Ljingkvist.

Sittande från vänster: Sven Palmersjö, Bo Larsson, Thore Löfqvist samt Vambola Kallaste. Saknas på bilden Lars-Göran Larsson och Kjell Johansson.

Fotografen var Aktivitetshuset Lotcens föreståndare Ewa-Karin.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page