top of page

Varvsgruppen

Varvsgruppen träffas varje måndag på Lotcen kl. 09.00 till 12.00.

Huvuddelen av tiden går åt att skapa ordning och reda i Uddevallavarvets stora bildarkiv. Oavsett om vi skulle göra en ny skrift om UV eller utställning, är det framförallt bilderna som styr oss.

Bilderna i varvsarkivet var till 95 % utan uppgifter när vi fick hand om samlingen. Skulle tro att det är så i de flesta obearbetade bildarkiv.

För närvarande håller tre medlemmar från gruppen på med att forska fram vilka som finns på bilderna, när bilden kan vara taget och var etc. Uppgiften skrivs in på data och därefter följer den digitala bilden.

Vi har också påbörjat jobbet med en skärmutställning om Uddevallas industrier. Skärmarna skall innehålla både bilder och text. Texten skall industrigruppen skriva när vi har blockat fram lämpliga bilder. Vår förhoppning är att vi kan presentera utställningen på vårkanten 2016.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comentarios


bottom of page