top of page

Varvsgruppen 2015 09 28

Uddevallavarvets bildarkiv innehåller ca 80 tusen bilder, här presenterar vi ett par av dessa.Första bilden är ett flygfoto över varvsområdet, taget i slutet av 1970 talet. Varvet ägde över 2 miljoner kvadratmeter mark vilket är lika med 303 fotbollsplaner med internationella mått.

Uddevallavarvet var uppdelat i tre områden, Kasen den första varvsdelen börjad byggas 1946. Sörviksdelen påbörjades 1957 samt Kärra/Sörvik byggdes som Projekt 73. Alltså planeringen började 1973 och varvet var färdig 1976.

Det andra motivet är taget i svetshallen Sörvik av Sven-Olof Nilsson som körde travers där under många år. Under de sista åren fotograferade han flitigt på varvet. Flertal bilder är tagna på arbetskamraterna i Sörvikshallen. Möter man Sven-Olof i dag märker man att han har fortsatt med fotograferandet, han har alltid med sig sin kamera hängande över axeln.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

bottom of page