top of page

“Varvsspelet”

Vid gårdagens styrelsemöte informerade Nils-Ove Carlén om planerna på att sätta upp ett teaterspel om Uddevallavarvet, benämnt “Varvsspelet” med Ulf G. Eriksson som författare. Planerna är att Nils-Ove skall administrera projektekonomin.

I planerna ingår vidare att spelet skall framföras kring sommaren 2017, och då i varvets stora f.d. Maskinverkstad – numera Kynningsruds lokaler.

En särskild ideell förening avses skapas som huvudman för detta “event” inom kort, och man tänker via den att söka anslag från olika bidragsgivande instanser för att få möjlighet att genomföra detta omfattande projekt, där förutom författaren både regissör, flera professionella skådespelare, statister m.fl. avses delta.

Om, och i så fall i vilken utsträckning, och under vilka premisser Uddevalla Varvs- och Indu-strihistoriska förening skall engagera sig i ovanstående projekt kommer att behandlas vid ett extrainsatt styrelsemöte måndagen den 8:e februari.

Vi återkommer om detta.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

bottom of page