top of page

Vi som byggde stora fartyg i Uddevalla

Uddevallavarvets forna svetshall som numera användes för tillverkning av delar till bygg- industrier.

Tisdag em. besökte en ”kulturgrupp” på fem personer, med Ulf G Eriksson i spetsen Kynningsruds anläggningar på Kasen.Målet var att bese Maskinverkstan som 1952 byggdes av Uddevallavarvet. Man skulle höra med Kynningsruds om dras inställning att låna ut nämnda byggnad under semestermånaden år 2017 för eventuellt ett ”teaterspel” om människor på Uddevallavarvet som byggde ”de stora fartygen” i lilla Uddevalla.

Spelet skall innehålla både glädje och sorg, men framför allt om människorna på varvet. Den stora maskinhallen skulle passa utmärkt för ett sådant spel. Kynningsruds representant Lars Andersson lovade på stående fot att ställa upp med lokalen samt lyfta undan alla väggsektioner för att ge plats för kulturen där skådespelare och publik kommer att fylla nästan hela hallen. Fortsättning följer.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

bottom of page